Sidhuvudbild

Köket

Vår mat

DSC_0912.JPG Förskolan har två kokerskor anställda, Jennie som arbetar fem dagar och Elisabeth tre dagar. De lagar all mat från närproducerade och svenska råvaror, så långt det går. Våra leverantörer är från Österlen, kött från Strömbecks slakteri, kyckling från Raskarum och rapsolja från Gunnarshög. (här handlar vi även våra rengöringsmedel och tvål) Vi arbetar på att hitta fler leverantörer från våra närområde. Övriga produkter är KRAV-godkända eller ekologiska.
Vår grundtanke med köket är att det ska vara en central punkt och del av dagen, det ska lukta mat och barnen ska kunna se vad som tillagas i vårt kök, som är öppet ut mot vår matsal.
Vi vill bevara den skånska matkulturen och följer våra traditioner, som påsk med äggrullning, jul med hemmagjord rökad korv och köttbullar rullade av barnen. På sommarhalvåret odlar vi i vår köksträdgård, skördar och lagar mat. Även bär och frukt tas om hand då vi gör den vår egen sylt och saft.
Det är ljuvligt att komma in efter en mysig fm i skogen och det luktar nybakat bröd i hela vårt hus!